Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εμπόρων Νομού Ηρακλείου

Αρχική Νέα Νέα Ενημέρωση 9/10/14
Ενημέρωση 9/10/14

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΔΟΣ 1770 ΑΡ. 28
ΤΗΛ. 2810- 341563 & 287244.
www.poseni.gr mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.



Ηράκλειο 18/09/2014
Αγαπητά Μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4030/2011 (άρθρο 39 παρ.14), όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν.4067/2012 (άρθρο 31 παρ.3ο 1) και του Νόμου 4223/2013 (άρθρο 36) και σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθ.420/2012 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε όλα τα άρθρα του καταστατικού μας έως την 20/11/2014 .

Για να ληφθεί απόφαση από την Καταστατική Γενική Συνέλευση απαιτείται να παρίσταται η απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή το 50+1 των εγγεγραμμένων Μελών.
Εάν δεν καταστεί εφικτή η τροποποίηση του καταστατικού και η εναρμόνισή του με τις διατάξεις των παραπάνω Νόμων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διάλυσης του Συνεταιρισμού και απώλεια της περιουσίας του η οποία θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί ,διαφορετικά όπως ήδη αναφέρθηκε ο Συνεταιρισμός διαλύεται και μαζί οι προσπάθειες και τα χρήματα που όλοι έχουμε διαθέσει.
Σε περίπτωση κωλύματος μπορείτε να εκπροσωπηθείτε με αντιπρόσωπο που ορίζεται με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ερωτηματολογίων που σας στάλθηκαν με την προηγούμενη ενημερωτική επιστολή, από τον αριθμό των 631 εγγεγραμμένων Μελών απάντησαν 215 με 112 την πρόταση Α, 31 την πρόταση Β και 72 την πρόταση Γ.
Βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων το Δ.Σ. προχώρησε στην προκήρυξη του Έργου Μελέτης Εφαρμογής, η οποία οριοθετεί τις μερίδες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κλήρωσή τους.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και στην προηγούμενη επιστολή, έχει εγκριθεί από την Ε.Υ.Π.Ε του ΥΠΕΚΑ η οριστική Περιβαλλοντική Μελέτη . Έχουμε πάρει προέγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης και έως την ημερομηνία της Γ.Σ ευελπιστούμε να έχουμε πάρει και την οριστική της έγκριση.
Η επόμενη προσπάθειά μας είναι να πάρουμε την απόφαση επικύρωσης της Πολεοδομικής Μελέτης από το Συμβούλιο Επικρατίας . Αμέσως μετά μπορούμε με επόμενη έκτακτη Γ.Σ. να προχωρήσουμε νομίμως στην κλήρωση των οικοπέδων.
Για να μπορέσουμε σαν Δ.Σ να πληρώσουμε την παραπάνω Μελέτη (η οποία είναι απαραίτητη για να οριοθετηθούν οι μερίδες ,αλλιώς δεν μπορούν να μοιρασθούν) θα πρέπει να πληρώσετε έστω ένα μέρος της οφειλής σας διαφορετικά ούτε το παρών Δ.Σ αλλά ούτε και το καινούριο το οποίο θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες την 10/11/2014 θα έχει την δύναμη να συνεχίσει εφόσον και σ’ αυτήν την περίπτωση προβλέπεται η διάλυση του Συνεταιρισμού και η περιουσία του θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στην κλήρωση είναι η εξόφληση της οφειλής σας.
Έχοντας το φορτίο της ευθύνης για την προστασία των συμφερόντων του συνόλου του Συνεταιρισμού , βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να σας πούμε ότι τα Μέλη που μετά από έγγραφη ειδοποίηση της οφειλής τους δεν ανταποκριθούν, θα διαγράφονται σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού.
Λόγω της σπουδαιότητας της κατάστασης η παρουσία σας την 10/11/2014 είναι απαραίτητη.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μπότης-Μαθιουδάκης Παναγιώτης Γιάνναρης Νικόλαος